2 comments on “Autodiscover in a multiforest environment

 1. Beste Johan,
  met veel interesse heb ik je artikel gelezen. Dank voor de heldere uitleg! Echter de reden waarom ik het artikel doornam is dat ik een probleem heb met autodiscovery (en de rest: OWA, OAB, availability service) op een SBS server. Nu zul je zeggen dat mijn probleem niets van doen heeft met dit artikel en dat is juist, maar het punt is dat het probleem nergens op internet staat beschreven. Ik hoop hiermee dat jij een suggestie kan geven waar ik de mogelijke oplossing kan vinden.
  Het probleem is als volgt: een klant draait SBS2008 met Exchange2007 en heeft een interne domeinnaam: bedrijf.local De externe domeinnaam (bedrijf.nl) draait bij een hostingprovider!
  Hoe moet nu het certificaat aangemaakt worden zodat de autodiscover (die naar autodiscover.bedrijf.nl zoekt) naar de lokale server (bedrijf.local) toegaat?
  Alle instructies op het internet gaan uit dat het externe domeinnaam ook op de lokale server draait.
  Ik hoop dat je het niet vervelend vind om een probleem zo voorgeschoteld te krijgen, maar ik heb echt geen oplossing meer bij deze klant. Dank voor de moeite!

 2. Tjeuke,

  Er zijn meerdere oplossingen, een daarvan is een zogenaamde split-dns maken. Dit houdt in dat je zowel intern als extern de externe dns host. Dit kan naast het huidige bedrijf.local zone. In de nieuw aangemaakte DNS zone zet je autodiscover.bedrijf.nl naar het interne IP-adres van de server. Vervolgens stel je de interne url’s van Exchange hetzelfde in als de externe url’s.

  Wanneer je ook nog een ISA/TMG oplossing hebt kun je ervoor kiezen om een intern CA certificaat te installeren op de Exchange server en een 3rd party certificaat te installeren op de ISA/TMG. Doordat je de interne CA gebruikt zal hier ook de netbios en lokale domeinnaam opstaan wat ervoor zorgt dat je niet de foutmelding krijgt.

  Hopelijk kun je hier mee verder, heb je meer info of assistentie nodig laat het dan even weten.

  Johan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *